Publikacije

Osim po znanstveno-istraživačkim projektima, Zavod za znanost o književnost prepoznatljiv je po svojoj dugogodišnjoj i iznimno plodnoj izdavačkoj djelatnosti koju – novom edicijom Biblioteke L i u uredništvu Danijele Lugarić – obnavlja 2016 Download the Book of Mormon. godine. Izdanja Zavoda za znanost o književnosti aktivno se koriste u nastavničkom i znanstveno-istraživačkom procesu, a brojni su naslovi nagrađivani prestižnim državnim nagradama 일러스트레이터 cc 다운로드. Publikacije su podijeljene u nekoliko skupina.

  1. Biblioteka Enciklopedija hrvatske književnosti sastoji se od dvije edicije: 100 stvaralaca hrvatske književnosti (18 naslova) i Kritički portreti hrvatskih slavista (9 naslova) nhk 다운로드. U izdanjima te biblioteke prestižni su hrvatski znanstvenici valorizirali i kritički protumačili stvaralaštva i znanstveni rad važnih hrvatskih pisaca i slavista Legend of the Sword 2.
  2. Biblioteka L prepoznatljivo je ime Zavoda za znanost o književnosti android wear. U prvoj seriji, objavljenoj u suradnji s nakladničkom kućom Liber, odnosno Sveučilišnom nakladom Liber, objavljeno je 30 naslova, od kojih je gotovo trećina naslova nagrađivana prestižnim državnim nagradama, poput nagrade “Božidar Adžija” (J monopods. Badalić: Rusko-hrvatske književne studije, M github csv 다운로드. Šicel: Programi i manifesti u hrvatskoj književnosti, R php text file. Filipović: Englesko-hrvatske književne veze, M Temptation of Wolves. Solar: Ideja i priča; B. Vuletić: Fonetika književnosti, A Shift 2. Flaker: Stilske formacije), “Vladimir Nazor” (S. Lasić: Sukob na književnoj ljevici, S. Petrović: Priroda kritike), Matice hrvatske  (S. Lasić: Sukob na književnoj ljevici) i Nagrade grada Zagreba (V. Žmegač: Književno stvaralaštvo i povijest društva). Druga je serija, koja broji 23 naslova, objavljena u samostalnom izdanju Zavoda za znanost o književnosti i riječ je o književno-teorijskim studijama znanstvenika o različitim temama, koje su izuzetno aktualne u hrvatskoj humanistici tijekom posljednja dva desetljeća. Treća serija Biblioteke L nastavlja se baviti aktualnim, a ipak podzastupljenim temama u hrvatskoj humanistici.
  3. Edicija Zbornici, koja obuhvaća 16 naslova, pokriva veliki raspon tema koje su analizirane iz različitih metodoloških vizura i s gledišta ne samo hrvatskih nego i stranih znanstvenika. Posebno mjesto u toj ediciji pripada Pojmovnicima ruske avangarde (9 izdanja), koje su zajednički uređivali Aleksandar Flaker i Dubravka Ugrešić te 10. izdanje, koje je uredila Danijela Lugarić Vukas (Sandorf & Zavod za znanost o književnosti).